Video

Vrachtwagen ramt viaduct, A50 hele nacht dicht

5 juni 2012 om 23:42
nl
De snelweg A50 bij knooppunt Paalgraven ter hoogte van Schaijk blijft in ieder geval tot donderdagochtend zes uur gesloten, dat liet Rijkswaterstaat weten. De snelweg is al sinds woensdagmiddag dicht nadat een vrachtwagen bij knooppunt Paalgraven tegen een middenpijler van een viaduct botste. Er wordt met man en macht gewerkt om de snelweg voor de ochtendspits van donderdag te repareren.
Geschreven door

Het viaduct raakte bij de botsing zwaar beschadigd en moet worden gestut om instorting te voorkomen. Er wordt nu tijdelijk een hydraulische stempel, een soort van noodpilaar, neergezet. Het wegdek is ook beschadigd, omdat zo'n 500 liter diesel is gelekt vanuit de vrachtwagen. Dit wordt woensdagnacht ook gerepareerd. 
Ook geen verkeer over viaductVerkeer mocht ook niet over het viaduct. Het is onbekend hoe lang de stremming precies gaat duren, maar Rijkswaterstaat denkt dat de A50 de gehele woensdagnacht nog dicht blijft. Advies aan het verkeer is om het knooppunt bij Oss te mijden. Er is een ruime omleiding ingesteld via de A15 en A2.
Het ongeluk gebeurde rond kwart over vier ter hoogte van Schaijk. De 30-jarige vrachtwagenchauffeur uit Polen raakte gewond, hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Het is onduidelijk hoe het ongeluk gebeurde. De vrachtwagen vervoerde papierrollen die op de weg terecht zijn gekomen.
'Geen enkel risico'De politie heeft ter plekke onderzoek gedaan naar eventuele instorting van het viaduct. Dat nam enkele uren in beslag. Rond half tien is gestart met de herstelwerkzaamheden die waarschijnlijk nog de hele nacht gaan duren.  "Er is geen direct gevaar op instorting van het viaduct, maar herstel kan niet langer wachten. Het viaduct moet worden gestut. We willen geen enkel risico nemen", aldus een woordvoerder van een politie.
Van Nijmegen naar Oss werd een deel van de vangrail weggehaald, zodat verkeer kon draaien. Ook dit moet weer worden teruggezet.  Er zijn meer dan veertig man aan het werk om voor de ochtendspits van morgen het wegdek weer paraat te hebben.    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.