A50 bij Paalgraven donderdagnacht dicht door vernieuwing asfalt

6 juni 2012 om 13:34
nl
Een rijstrook van de snelweg A50 bij Schaijk richting Nijmegen wordt donderdagnacht afgesloten, omdat het asfalt vernieuwd moet worden. Dat heeft Rijkswaterstaat gemeld. Woensdag ramde een vrachtwagen een viaduct en lekte 500 liter dieselolie, waardoor het asfalt wordt aangetast.
Geschreven door

Volgens Rijkswaterstaat is de weg woensdagmiddag al schoongemaakt, maar omdat het om een zeer agressieve vloeistof gaat, moet het asfalt vernieuwd worden.
Snelweg open, brug dichtDonderdagochtend was de weg richting Oss sinds kwart over zes open. De weg richting Nijmegen ging kort na de spits weer open. Het viaduct over de A50 is sinds donderdagmiddag open voor bestemmingsverkeer.
Op de A50 richting Nijmegen geldt nog een snelheidsbeperking van negentig kilometer per uur. "De snelheidslimiet is aangepast om de trillingen te beperken, maar vanaf donderdagmiddag kan er weer gewoon 120 gereden worden", zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.
InstortingsgevaarDe snelweg was sinds woensdagmiddag dicht nadat een vrachtwagen bij knooppunt Paalgraven tegen een middenpijler van een viaduct botste. Het viaduct raakte bij de botsing zwaar beschadigd en moest worden gestut om instorting te voorkomen. "Een van de palen, een kolom, raakte bij de botsing beschadigd. Bouwbedrijf Heijmans heeft woensdag de kolom met een hydraulische vijzel gestut", licht Rijkswaterstaat toe.
"Onze bouwkundigen gaan de komende weken de bouwkundige staat van het viaduct onderzoeken en kijken wat nodig is om de brug te herstellen." Wat de operatie gaat kosten, kan Rijkswaterstaat nog niet zeggen. "Dat hangt van het onderzoek af. Het kan zijn dat we de kolom moeten vervangen, maar het kan ook zijn dat we aan het viaduct moeten sleutelen."
OngelukHet ongeluk gebeurde rond kwart over vier ter hoogte van Schaijk. De 30-jarige vrachtwagenchauffeur uit Polen raakte gewond, hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Het is onduidelijk hoe het ongeluk gebeurde. De vrachtwagen vervoerde papierrollen die op de weg terecht zijn gekomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.