Nog te veel beren op de weg voor Intercity Eindhoven-Aken - Omroep Brabant

Nog te veel beren op de weg voor Intercity Eindhoven-Aken

1 juli 2012 om 16:41
nl
Er zitten nog te veel haken en ogen aan een toekomstige intercityverbinding tussen Eindhoven, Heerlen en Aken. Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu antwoordt dit op Kamervragen van de ChristenUnie.
Geschreven door

Volgens haar ligt de bal bij overheden en spoorinstanties aan beide kanten van de grens. Eindhoven dringt al langer aan op een rechtstreekse verbinding met de Duitse stad Aken.
Knelpunten wegwerkenEind maart maakte een vervoersautoriteit in Duitsland bekend dat ze de komende twee jaar knelpunten op haar grondgebied gaat wegwerken. Ook zou het spoor geëlektrificeerd worden en werd openlijk de bereidheid getoond om een contract te sluiten met de Nederlandse Spoorwegen.
Volgens Schultz hebben de aangekondigde verbeteringen geen direct verband met de intercityverbinding tussen ons land en Aken. Bovendien loopt er nog een onderzoek naar welke infrastructurele maatregelen aan beide zijden van de grens hiervoor nodig zijn.
'Geprikkeld blijven'Uitvoering kan pas van start gaan, zo kondigt de minister aan, wanneer een definitieve keus is gemaakt en er ook geld is toegezegd. Schultz in haar brief: ‘Ik wil dat alle betrokken partijen geprikkeld blijven om zich in te zetten voor het realiseren of verbeteren van deze grensoverschrijdende verbindingen’.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.