Opera op de Parade in Den Bosch succesvol met Madama Butterfly

2 juli 2012 om 20:39
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Het huwelijk van Madama Butterfly en haar Amerikaanse marine-officier Pinkerton.
Omroep Brabant
Drukte op de parade (foto: Anoushka Moerel)
Omroep Brabant
Eerste rij was al vroeg bezet (foto: Anoushka Moerel)
Omroep Brabant
Opera op de Parade van bovenaf (foto: Henk van Esch Fotografie)
1/6 Vanavond Opera op de Parade in Den Bosch
De jaarlijkse Opera op de Parade in Den Bosch werd dinsdagavond met veel succes ontvangen. Geweldig, grandioos en ontroerend, waren veelgehoorde opmerkingen.
Geschreven door

Opera Zuid en het Brabants Orkest voerden de opera Madama Butterfly van Giacomo Puccini uit. Dat gebeurde in de buitenlucht, op de Bossche parade. Omroep Brabant zond de opera live uit.
Publiek zeer enthousiastDe reacties waren overweldigend. Vooral het spel van de vrouwelijke hoofdrolspeelster sprak tot de verbeelding. "Ik heb Madama Butterfly al een paar keer gezien, maar deze uitvoering was absoluut de mooiste", aldus een tevreden bezoeker.
Dinsdag werd bekend dat de hoofdrol wordt gespeeld door Adriano Graziani, maar Eduardo Aladrén de stukken zingt. Graziani kampt met een ontsteking onder zijn stembanden. Zijn vervanger werd na afloop geroemd vanwege zijn zangkwaliteiten.
Japanse bruidDe opera vertelde het verhaal van een Japanse bruid die in het huwelijksbootje stapte met een Amerikaanse officier. Voor hem bleek het huwelijk niet meer dan een fijn tijdverdrijf, maar de Japanse nam haar verbintenis aan de officier zeer serieus. De officier vertrok vervolgens, waarop de bruid jaren op hem bleef wachten.
Op zondag 8 juli is de herhaling te zien, van 12:30 tot 14:30.

Wachten op privacy instellingen...