Video

Commotie PVV: Sint Willebrord blijft Geert Wilders trouw

3 juli 2012 om 15:01
nl
Geert Wilders moet het sinds dinsdag met twee Kamerleden minder doen. 'Ik heb nog nooit zoveel messen in mijn rug gehad' zei Wilders over het vertrek van Marcial Hernandez en Wim Kortenoeven uit de PVV-Fractie. Maar in Sint Willebrord blijven de meeste kiezers Wilders trouw: "Iedere partij heeft zo z'n problemen."
Geschreven door

In het dorp stemde zestig procent van de kiezers voor de PVV bij de laatste verkiezingen. Reden voor Omroep Brabant om na te gaan wat de commotie rondom de partij daar teweeg brengt.
Gewoon WildersIn het dorp lijkt de meerderheid de moed nog niet te hebben verloren. "Ik blijf gewoon op Wilders stemmen, iedere partij heeft wel zijn problemen", vertelt een nuchtere dame in het dorp. Dat is dan ook een reden voor haar om in september opnieuw op Wilders te stemmen. 
'Euro maakt arm'"Hij heeft het goed met ons voor", vertelt een man. Ook hij stemde PVV en hij zal dit in september wederom doen. "We zijn alleen maar armer geworden door de euro, hij begrijpt dat."
Een stunt om kiezers te winnen?Toch zijn er ook mensen die minder tevreden zijn. "Ik vind 't allemaal maar klote, het staat me allemaal niet aan. Ik had er veel meer van verwacht. Ik stem dus niet meer op Wilders", vertelt een mevrouw. Maar ook ongeloof heerst, want niet iedereen gelooft dat de twee zijn opgestapt om Wilders te schaden. "Ik geloof 't allemaal niet, ik geloof nog eerder dat het een stunt is om kiezers te winnen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.