Eigenaar geitenstal Zeeland op risico's bouw gewezen

8 juli 2012 om 13:03
Gedeputeerde Staten (GS) van Brabant hebben de eigenaar van een omstreden geitenstal in Zeeland gewaarschuwd. Het dagelijks bestuur van de provincie heeft hem gewezen op de gevolgen nu de man de bouw van het bedrijf heeft hervat.

De werkzaamheden lagen stil vanwege de discussie over de rechtmatigheid van de vergunning, die de gemeente Landerd had verstrekt. De geitenhouder loopt het risico dat hij de stal moet afbreken, wanneer de Kroon de bouwvergunning vernietigt.
'Afdoende aangetoond'GS hebben ook Burgemeester en Wethouders van de gemeente Landerd een brief gestuurd. Hierin staat zij “afdoende hebben aangetoond” dat de milieuvergunning voor de stal correct is verleend. Eerder werd de suggestie gewekt dat dit niet zo is.
Wethouder Harrie van Dongen en ambtenaren van de gemeente Landerd en de provincie hebben vorige week woensdag met elkaar aan tafel gezeten. Hierin heeft de provincie uitgelegd dat ze alleen de bouwvergunning wil laten vernietigen door de Kroon. Dit vanwege de risico’s voor de volksgezondheid, omdat geiten de Q-koorts kunnen overbrengen op mensen.

Wachten op privacy instellingen...