Celstraffen tot 4,5 jaar voor leden motorclub Satudarah Zundert

9 juli 2012 om 18:24
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Satudarah onderzoek gaat lang duren
1/2 Persrechter Kees Wallis legt de uitspraak uit
Tien leden van motorclub Satudarah in Zundert zijn dinsdag voor de rechtbank in Breda veroordeeld tot celstraffen tot 4,5 jaar. Zij werden onder meer schuldig bevonden aan zware mishandeling, bedreiging, drugs- en wapenbezit.
Geschreven door

Hoofdverdachte Johannes K., het brein achter de mishandeling bij camping Fort Oranje in Rijsbergen, kreeg achttien maanden cel opgelegd. Bij de mishandeling op 23 augustus 2011 werden twee mannen afgetuigd met een zware zaklamp. Zij raakten daarbij zwaargewond.
Het lid dat voor 4,5 jaar achter de tralies moet, werd naast mishandeling ook schuldig bevonden aan drugs- en wapenbezit. De politie trof in het huis van de verdachte 7,5 kilo harddrugs en een sluipschuttersgeweer aan.
In totaal werden negen Satudarahleden veroordeeld voor mishandeling. Zij kregen celstraffen variërend van vijftien tot zeventien maanden.
Bedreiging portiersHet tiende lid, Klaas O. uit Bergen op Zoom, kreeg vier maanden cel voor het bedreigen van portiers van Café de Nachtwacht in Breda. Dat is twee maanden korter dan justitie eerder eiste, omdat de rechtbank niet bewezen vond dat hij de portiers bij bedreigde met een vuurwapen.
O. wordt gezien als een van de topmannen van Satudarah. Hij zat al zestien maanden in voorarrest en is momenteel op vakantie.
Eerdere eisenAanvankelijk waren er celstraffen tot zes jaar geëist. De aanhouding van de leden van de Zundertse afdeling van Satudarah volgde op een massale inval in oktober 2011.

Wachten op privacy instellingen...