Dode schietpartij Eindhoven is 28-jarige man

EINDHOVEN - Bij een schietpartij op de Venuslaan in Eindhoven is dinsdagnacht een 28-jarige man uit die stad om het leven gekomen. Rond middernacht kreeg de politie een melding dat er geschoten werd op de Venuslaan in de wijk Woensel. Agenten die gingen kijken vonden het slachtoffer tussen geparkeerde auto's. De man was toen al aan zijn verwondingen overleden.
Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd en waarom de man is doodgeschoten.
De politie heeft tot na zonsopkomst sporenonderzoek verricht in de buurt van het lichaam dat tot de afronding daarvan op straat is blijven liggen. Er is een grootschalig onderzoek opgestart en een team van twintig rechercheurs op de zaak gezet.
Geschrokken
Buurtbewoners geven aan geschrokken te zijn. "De situatie in de buurt is de afgelopen jaren steeds slechter geworden en er wordt niets aan gedaan. Nu zijn ze ook zonder goed schoon te maken weggegaan. Er ligt nog bloed en glas op de grond", vertelt een mannelijke buurtbewoner. Een vrouw uit de buurt meldt dat ze alles 'best wel eng' vindt.
Een andere buurtbewoner was een van de eerste ter plaatse na de schietpartij. "Ik zat binnen en hoorde mijn moeder schreeuwen. Toen ik naar buiten ging zag ik de man op de grond liggen. Familieleden van het slachtoffer waren er ook. Ik kende het hem ook, het was een jongen uit de buurt."