Hennepkwekerij ontdekt in viaduct bij A73 Linden

16 juli 2012 om 16:32
nl
In een viaduct bij de A73 in Linden is maandagnacht een hennepkwekerij gevonden. De politie ontdekte de kwekerij, waar de wietplanten al weg waren na een oogst, rond middernacht aan de Hooge Voort.
Geschreven door

Een hoogwerker van de brandweer in Cuijk moest ter plaatse komen om het luik in het viaduct te kunnen openen. De stroom bleek afgetapt via matrixborden boven de snelweg. De stroomleverancier heeft de stroom inmiddels afgesloten.
De hennepkwekerij was ongeveer tien meter lang en bleek leeg. Er waren nog wel wat spullen aanwezig die door de politie in beslag zijn genomen voor onderzoek.
Gestolen schapenVlakbij de plaats van de uitgewerkte hennepkwekerij werden vorige week schapen gestolen uit een weiland. Of de zaken verband met elkaar houden is onbekend.
Het is niet de eerste keer dat er een kwekerij in een viaduct wordt gevonden. In een voetgangersviaduct over de A2 bij Vught werd eind vorig jaar ook een kwekerij gevonden. Er stonden zo'n 300 planten in een loze ruimte.
Bijzondere plekkenBehalve in bruggen worden er wel vaker wietplantages aangetroffen op bijzondere plekken. Wat dacht je van een kwekerij in een bos, in een jukebox, in een slagerij, in een transformatorhuisje of tussen de asperges?

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.