Advertentie
Culinair jammen in Eindhoven
18 juli 2012 om 03:12
1/3 Culinair jammen in Eindhoven
nl
Chefkok Roy van der Heijden houdt wel van een goed potje jammen. Niet door muziek te maken, maar in de keuken. Van der Heijden is eigenaar van Boekcafé Restaurant Schrijvers in Eindhoven en hield woensdag een culinaire jamsessie.
Niet de kok, maar de klanten zorgden woensdagavond voor de ingrediënten. Iedereen bracht drie ingrediënten mee, waar Van der Heijden vervolgens een driegangen diner van kookte. Een tijdrovend en intensief klusje. "Ik doe dit om de klanten culinair te entertainen, maar ook om zelf ideeën op te doen voor nieuwe gerechten."
De gasten maken het de kok niet makkelijk, zo bracht een van hen dropveters met aardbeiensmaak mee. Van der Heijden toverde het om in een aardbeienbavarois: "Daar zit in ieder geval al ruim voldoende suiker in!"
Volgende eind augustusDe volgende jamsessie staat gepland voor eind augustus. "We doen dit maar één keer per maand, want het is erg intensief. Daarnaast kan ik maar een beperkt aantal mensen kwijt."
Advertentie
Advertentie