Jan Marijnissen steunt stakende postbodes

DEN BOSCH - Postbodes in Den Bosch hebben ook vrijdag het werk neergelegd. SP-icoon Jan Marijnissen uit Oss kwam ze een hart onder de riem steken.
Hij vindt dat TNT met het huidige beleid de post verkwanselt. "Hoezo zijn deze mensen niet meer nodig? Er zijn nu allemaal kleine bedrijfjes die het werk overnemen. Hoezo is er geen werk meer?", zei Marijnissen. Hij sprak de stakende postbodes toe vanaf de trap in het sorteercentrum. Marijnissen kreeg veel bijval van de werknemers. "Vorige week een dag gestaakt, deze week twee, volgende week drie dagen staken!"
Succes
Vakbond FNV Abvakabo noemt de tweedaagse stakingsactie van postmedewerkers van TNT Post tot nu toe succesvol. De vakbond meldde vrijdag dat het grootste deel van de postbezorging stil ligt. Ook uit informatie van TNT Post blijkt dat het overgrote deel van het postbedrijf stil ligt.
Donderdag begonnen postbodes en postsorteerders aan een 48-uursstaking. Ze protesteren tegen de 3100 gedwongen ontslagen die TNT heeft aangekondigd.
Van de twintigduizend mensen die op de afdelingen werken waar de klappen zullen vallen, hadden zich donderdag 2500 mensen als staker ingeschreven. De vakbond zegt nog niet alle aanmeldingen binnen te hebben en verwacht dat dit aantal nog zal stijgen.
Meer over dit onderwerp:
jan marijnissen tnt