Dierenrijk Nuenen: ijsbeer eet eigen jong op

23 december 2010 om 12:41
nl
In Dierenrijk in Nuenen heeft een ijsbeer haar eigen jong opgegeten. Het ijsbeertje werd twee weken geleden geboren, maar de dierenverzorgers hadden het kleintje nog helemaal niet gezien. Via een wat beslagen infraroodcamera en microfoon probeerden zij geluiden van moeder en jong op te vangen.
Geschreven door

Donderdag bleek dat het ijsbeertje verorberd was door zijn 24-jarige moeder Beja. Het jong was op 6 december met een luid gekrijs geboren. Om de overlevingskansen te vergroten, lieten de verzorgers het tweetal met rust. Toen ze uiteindelijk na de rustperiode in het verblijf keken, was er van het ijsbeertje geen spoor te bekennen. Volgens een van de dierenverzorgers is het een natuurlijke reactie van de moeder om het jong op te eten als het bijvoorbeeld dood geboren wordt of als er iets mis is. "Het gebeurt bij zestig procent van de ijsberen en wij horen waarschijnlijk daarbij."

Met de sterfte van het jong gaat een primeur aan het dierenpark voorbij, want het was voor het eerst dat er in Nuenen een ijsbeertje ter wereld kwam. In Dierenrijk leven in totaal vier ijsberen.





App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!