Vijftal verdacht van moord op Tunk en brandstichting

23 december 2010 om 12:59
nl
De vijf mensen die dinsdag zijn aangehouden bij een grote politieactie in Eindhoven, worden verdacht van betrokkenheid bij de moord op Lesley Tunk en het in brand steken van zijn auto. Het vijftal wordt vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris van de rechtbank in Breda.
Geschreven door

Ongeveer tweehonderd politieagenten vielen dinsdagmorgen in alle vroegte het woonwagenkampje aan de Castiliëlaan in Eindhoven binnen. Eindhovenaar Tunk zou hier vermoord zijn. Op het kamp werden vier mensen opgepakt, in een woonhuis elders in de stad een vijfde persoon.

Tunk werd op 22 november dood gevonden in zijn auto. De wagen werd brandend aangetroffen in de bossen bij Esbeek. Zijn gewelddadige dood wordt in verband gebracht met grootschalige drugsactiviteiten in Brabant. Bij de inval van dinsdag werden onder meer wapens in beslag genomen. Belangrijkste doel van het onderzoek was het veilig stellen van sporen, die konden duiden op het ombrengen van Tunk. Een woordvoerster van Justitie in Den Bosch wil niet zeggen wat er aan bewijzen in beslag is genomen.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.