Video

Boek over het tragische leven van Prinses Paulina, het kleinste meisje ter wereld

12 augustus 2012 om 23:52
nl
De dikke dame, het meisje zonder hoofd. Het waren vroeger trekkers op de kermis. Ossendrecht kende een hele bijzondere. Paulina Musters, geboren in 1878, was het kleinste meisje van de wereld.
Geschreven door

Ze begon op de kermis en reisde later door Europa en zelfs naar New York. Journalist Mark Traa schreef haar tragische verhaal op in boekvorm.
Paulina Musters, ofwel Prinses Paulina, was bij haar geboorte maar 31 centimeter. En ze groeide nauwelijks. Zwager Sjef, die met een gebakkraam kermissen afreisde, zag dat er geld met haar te verdienen was en stelde haar tentoon. Bijna ongelooflijk lijkt het nu.
ParijsWant wat begon op de plaatselijke kermis groeide tot optredens in Parijs en Londen. Een enorme ervaring moet het zijn geweest. Want van de Ossendrechtse zandwegen belandde ze in een wereld met elektriciteit, straatlantaarns en telefoons.
BroadwayOp zoek naar het grote geld voerde de familie Paulina uiteindelijk naar New York, om op te treden in een theater op Broadway. Daar overleed ze, nog net geen zeventien jaar oud, aan een longontsteking. Het boek over haar leven ligt vanaf dinsdag 14 augustus in de boekhandel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.