Verdachte van misdrijf ontsnapt uit Woenselse Poort in Eindhoven

19 augustus 2012 om 13:55
nl
Uit de Woenselse Poort in Eindhoven is zondagmorgen een verdachte van een misdrijf ontsnapt. De Woenselse Poort is een onderdeel van de psychiatrische instelling GGzE. De man was er opgenomen, omdat hij op verzoek van justitie psychiatrisch moet worden onderzocht.
Geschreven door

Politie en justitie hebben de zaak in onderzoek. Ze zijn ook bezig met een zoektocht naar de gevluchte man. Hiervoor is een speciaal team van het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) ingeschakeld.
'Onderzoek naar toerekeningsvatbaarheid'Het is niet bekend waarom de man vastzat en hoe gevaarlijk hij is. Een woordvoerder van Justie wilde alleen kwijt dat de verdachte in de kliniek was voor een psychiatrisch onderzoek naar zijn toerekeningsvatbaarheid.
De leiding van de GGzE heeft na het incident direct maatregelen genomen bij de kliniek aan de Dr Poletlaan in Eindhoven. Alle verloven van het personeel zouden zijn ingetrokken, maar dit wordt door een woordvoerster van de instelling ontkend. Ze bevestigt wel dat er een boom verwijderd is vlakbij een deel van de omheining van de bewuste afdeling.
'Geen hulp van buitenaf'Het verhaal gaat dat de boom zou zijn omgehakt en dat de man over het beschadigde hek zou zijn gevlucht. Bij de woordvoerder van Justitie is dit gerucht bekend, maar het klopt niet, zo zegt hij. Volgens hem is er evenmin hulp van buitenaf geweest.
Begin vorige maand werd bekend dat de Woenselse Poort meer werk gaat overnemen van het Pieter Baan Centrum (PBC) in Utrecht. Het PBC gaat dicht en wordt verdeeld over drie andere lokaties, waaronder De Woenselse Poort. In de afdeling van de GGzE worden al langer verdachten van misdrijven psychiatrisch onderzocht. Het is niet bekend of de ontsnapping gevolgen heeft voor de uitbreiding van de activiteiten in Eindhoven. 
Eerder negatief in het nieuwsHet is niet voor het eerst dat de GGzE negatief in het nieuws komt. Eind vorig jaar werd bekend dat er in de Woenselse Poort niet genoeg wordt opgetreden tegen agressie tussen patiënten onderling en tegen het gebruik van drugs. De aanpak voldoet slechts beperkt aan de eisen van de Inspectie voor de Sanctietoepassing.
En in oktober wist onderzoeksjournalist Alberto Stegeman, bekend van het SBS 6-programma Undercover in Nederland, enkele malen gebouwen van de Grote Beek aan de Boschdijk in Eindhoven binnen ten komen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.