800.000 euro gevonden bij grote hennepactie in Tilburg, twaalf arrestaties - Omroep Brabant
Video

800.000 euro gevonden bij grote hennepactie in Tilburg, twaalf arrestaties

20 augustus 2012 om 18:05
nl
De politie Midden- en West-Brabant heeft dinsdag in Tilburg bij een actie tegen een georganiseerd netwerk van criminelen 800.000 euro aan cash geld in beslag genomen. Er werden dertien huiszoekingen gedaan, waarbij twaalf mensen zijn gearresteerd. De politie spreekt van een 'afpakdag' in de strijd tegen de hennepteelt en -verkoop.
Geschreven door

De politie Midden- en West-Brabant doorzocht dinsdag twaalf huizen en drie garages in Tilburg. Het geld zat verstopt in het plafond, onder een kluis en was begraven in de achtertuin. Daarnaast vond de politie 300 liter vloeibare amfetamine, 100 kilo henneptoppen en waardevolle spullen.
Het doel van de actie was de criminelen direct te treffen door goederen in beslag te nemen. De buit bevatte onder meer drie vakantiechalets, 28 bankrekeningen, tien voertuigen en diverse sieraden en dure horloges.
AfpakteamDe politie plakte grote stickers met de tekst 'afpakteam' op onder andere auto's en scooters. Ze wilde hiermee laten zien dat ze met een grote actie bezig zijn. "Het moet een soort afschrikmiddel zijn", aldus woordvoerder Willem van Hooijdonk.
De verdachten komen voornamelijk uit dezelfde familie. In enkele gevallen was het arrestatieteam nodig om de mensen aan te houden.
Ook inval in UdenhoutDe invallen begonnen op de Ingenhovenlaan in Tilburg-Noord. De actie speelde zich verspreid over de stad af. Ook in Udenhout, in de wijk de Kuil, en Nieuwvliet (Zeeland) werd gezocht naar geld en wiet.
De belastingdienst, de gemeente en defensie ondersteunden de politie bij haar actie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.