Jeugdbende opgerold in Grave

14 januari 2011 om 10:37
nl
De politie in Grave heeft een jeugdbende opgerold. De groep heeft nogal wat op hun kerfstok zoals inbraken, handel in drugs, heling en zakkenrollen. De tien jongens en een meisje zijn niet ouder dan 17. De jongste is 14.
Geschreven door

Elf tieners uit Grave en Langenboom zijn tussen 29 december en 13 januari aangehouden voor drie bedrijfsinbraken en een poging daartoe in Grave. De groep wordt ook verdacht van handel in softdrugs, heling van een in Duitsland gestolen motor, twee bromfietsdiefstallen, zakkenrollerij en zo'n twintig fietsdiefstallen.

Het onderzoek naar de jongeren is op gang gekomen na de diefstal van een laptop en een telefoon uit een huis aan Burgemeester Raymakerslaan in Grave. Dit gebeurde in de nacht van 18 op 19 december tijdens een feestje. Vier jongens uit Grave van 16 en 17 jaar zijn in verband met deze zaak aangehouden en verhoord. Daarna is de politie een uitgebreider onderzoek gestart naar de groep. Toen bleek de groep de groep veel groter te zijn. De elf jongeren zijn allemaal verhoord. Eén jongen van 17 uit Grave zit nog vast.

In verband met de zaak is woensdag ook een 23-jarige man uit het Gelderse Wijchen thuis aangehouden. Hij wordt verdacht van heling en zit nog vast. De groep jongeren is bij de politie al langer in beeld. Zo werden hun ouders in oktober al eens uitgenodigd voor een gesprek met Novadic, de gemeente Grave, politie en Radius.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.