Rucphen: man 'drie maanden' dood in huis

RUCPHEN - In Rucphen is de 66-jarige Huub Kools dood in zijn huis gevonden. Een bloemist uit het dorp sloeg alarm, omdat de man niet reageerde op zijn poging tot contact. Ook lag een enorme stapel post achter de voordeur.
Waarschijnlijk is de man half oktober overleden. Hij leidde al jaren een teruggetrokken leven. "Het was een eenzame man, een zonderling", zegt Richard, de bloemist. "Hij was wel eens vaker een aantal weken weg, hij kon in België zitten. Als hij zich terugtrok, zag je hem eens per twee weken buiten om boodschappen te doen. Dan zag je hem niet, de lichten branden ook niet."
Isolement
Richard heeft in september voor het laatst contact gehad met de man. De familie van de man probeerde hem uit zijn isolement te halen. Buurtbewoners dachten daarna dat de man in het Belgische Deurne zat, waar hij ook een huis had.
Het valt de buurtbewoners op dat de man zo'n lange tijd dood in huis kon liggen, ondanks de sociale controle in het dorp. "Het moet kunnen worden voorkomen door beter op elkaar te letten."
Voorjaar
De bloemist ving de man al een aantal jaar op. Hij nam hem mee naar de markt en liet hem bij hem in zijn huis douchen, omdat de man in zijn eigen huis geen douche had. Vanaf het voorjaar van vorig jaar wilde de man dat niet meer.
Volgens de politie is de man een natuurlijke dood gestorven.