Bijna anderhalf miljoen euro cash gevonden bij hennepactie Tilburg

23 augustus 2012 om 18:06
nl
Justitie heeft in totaal bijna anderhalf miljoen euro contant geld gevonden bij de hennepactie in Tilburg, afgelopen dinsdag. Eerder werd gemeld dat er 800.000 euro in beslag genomen was. Dat blijkt nu dus fors meer te zijn.
Geschreven door

Afgelopen dinsdag viel de politie op twaalf adressen binnen in Tilburg. De actie was gericht tegen de georganiseerde hennepteelt.
Het gevonden geld was verstopt in onder meer plafonds, onder een kluis en in plastic tonnetjes die waren begraven.
Nog meer arrestatiesDe politie pakte in totaal dertien mensen op. Acht van hen blijven in ieder geval twee weken vastzitten. Een bejaarde man en een vrouw zijn vrijgelaten maar blijven wel verdachten in de zaak. Justitie verwacht nog meer mensen aan te houden.
In totaal zijn werden tijdens de actie twintig panden doorzocht in Tilburg, Dongen, Rijen, Udenhout en de Zeeuwse plaatsen Nieuwvliet en Oostkapelle. Justitie heeft zelfs in kluizen van een bank gezocht naar crimineel vermogen. De hennepactie was vooral gericht op één familie.
ChaletsHet afpakteam heeft tijdens de grote actie beslag gelegd op drie vakantiechalets, achtentwintig bankrekeningen, tien auto's en diverse sieraden en waardevolle horloges.
StickersTijdens de actie plakten agenten stickers op de in beslag genomen goederen. Op de grote stickers stond de tekst: 'Integraal Afpakteam Brabant'. De plakactie viel niet in goede aarde bij verschillende advocaten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.