Finse methode tegen pesten op school in Bavel

28 augustus 2012 om 12:40
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
1/3 KIVA-programma uit Finland tegen pesten getest op school Bavel
Basisschool de Spindel in Bavel gebruikt sinds dit schooljaar een Finse methode om het pesten te verminderen. De zogenaamde KiVa-methode is een preventiemethode tegen pesten. Dit jaar zijn er 105 scholen die deze methode in Nederland gaan testen.
Geschreven door

"Eerst spraken we bij pesten alleen de pester en het slachtoffer aan. Nu betrekken we er heel de klas bij", legt Rob van Gils, directeur van de Spindel, uit. De KiVa-methode is een preventief antipestprogramma. "Wij zijn een van de zeventig scholen die heel de methode mogen testen, daarnaast zijn er nog vijfendertig controlescholen", zegt Van Gils.
Alle groepenDe lessen worden gegeven in de groepen vijf tot en met acht. "Daarnaast kunnen kinderen uit de lagere klassen bij problemen altijd terecht bij ons KiVa-team", zegt Van Gils. "Door alle kinderen erbij te betrekken, gaan we voor een duurzame aanpak."
Van Gils geeft aan dat hij er niet vanuit gaat dat het pesten uitgebannen wordt: "Ook al helpen we maar één gepest kind, dan is het voor ons al geslaagd."

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...