Prins Willem-Alexander op bezoek in Tilburg

TILBURG - Prins Willem-Alexander was donderdagmorgen in Tilburg. Hij bezocht lunchroom Prins Heerlijk aan de Nieuwlandstraat, waar jongeren met leerproblemen werken. Ook opende de prins een winkel van hetzelfde project aan het Stadhuisplein in Tilburg.
In lunchcafé/brasserie Prins Heerlijk leren jonge mensen met leerproblemen of een lichtelijke verstandelijke beperking hoe het er aan toe gaat in de keuken en bediening. Ze krijgen begeleiding van een professioneel horecateam. "Natuurlijk hebben de leerlingen extra aandacht nodig, maar als je ze eenmaal opgeleid hebt, heb je fantastische medewerkers in de horeca", zegt de Prins.
Tijdens het bezoek sprak de Prins in het lunchcafé met bestuursleden van Prins Heerlijk en Stichting Buitengewoon leren en werken. Er is gesproken over de kracht en waarde van de aangepaste leermethode, de verdere ambities van Prins Heerlijk en ook de rol van het Oranje Fonds Groeiprogramma daarbij. Hij was daarover erg enthousiast. "Ik ben erg blij dat ik het project een keer mag bezoeken. Ik heb er veel over gehoord, het is een van onze groeiprogramma’s van het Oranje fonds waarbij ze geholpen worden uit te breiden en te groeien."
Meer over dit onderwerp:
willem alexander tilburg prins heerlijk