Monsterzege PSV op FK Zeta: 9-0

29 augustus 2012 om 22:45
Het werd net geen tienklapper, maar toch zal PSV meer dan tevreden terugkijken op het thuisduel tegen FK Zeta uit Montenegro. In een wedstrijd waar niets meer op het spel stond werd het maar liefst 9-0. En dat terwijl bijna de complete vaste basiself van PSV rust kreeg.

Tim Matavz en Georginio Wijnaldum scoorden drie keer. Mathias Jörgensen opende de score met zijn eerste doelpunt voor PSV. Een opvallende rol was er ook voor debutant Peter van Ooijen. Hij maakte twee prachtige doelpunten.
'Droom uitgekomen'"Het was woensdag al een droom toen ik hoorde dat ik in de basis zou staan en die droom is uitgekomen. Zeker met die twee doelpunten", glunderde Van Ooijen na afloop. "Vooral met de eerste was ik heel erg blij. een geplaatst schot die de lat en paal schampend er geweldig in ging"
"Ik had voor de wedstrijd een knoop in mijn buik van de zenuwen, maar dat was gelukkig snel over. Het was fantastisch om het publiek mijn naam te horen scanderen."
Naar groepsfase Europa LeagueVorige week had de ploeg van trainer Dick Advocaat de uitwedstrijd tegen Zeta al met 5-0 gewonnen. Daardoor kon plaatsing voor de groepsfase van de Europa League de PSV al niet meer ontgaan.
De basiskrachten die vorige week in Montenegro de klus al hadden geklaard, kregen rust met het oog op de aanstaande confrontatie met AZ in de competitie. In vergelijking met de wedstrijd van afgelopen zondag tegen FC Groningen stonden alleen Jetro Willems en Tim Matavz opnieuw in de basis. Naast doelpuntenmaker Van Ooijen maakte ook doelman Boy Waterman zijn debuut in de hoofdmacht van PSV.
DoelpuntenfestijnOok in Eindhoven was het krachtsverschil tussen de ploegen ontzettend groot. Zeta verdedigde onthutsend zwak. Binnen een kwartier stond het al 3-0. PSV nam daarna geen gas terug en bleef op jacht naar meer doelpunten. Bij rust was het 5-0. Linksback Jetro Willems stond aan de basis van vier van die goals.
Ook in de tweede helft ging PSV door waar het mee bezig was: doelpunten maken. Het publiek smeekte in de slotfase nog om een tiende treffer, maar die kwam er niet.
Net geen clubrecordDaardoor kwamen de Eindhovenaren één treffer te kort om het Europese clubrecord uit 1974 (10-0) te evenaren. Wel scoorde PSV nog nooit zo vaak in een dubbele Europese ontmoeting. Door de overwinning op Zeta is PSV nu twintig Europese thuisduels ongeslagen, zo meldt PSV Stats.
Trainer Advocaat wilde donderdag niet te veel waarde hechten aan de monsterzege. "Met alle respect, maar dit is eigenlijk een amateurclub. Dit was een wedstrijd op zich en ook het resultaat staat op zichzelf", zei Advocaat. "Ik heb na afloop in de kleedkamer weinig gezegd. Gefeliciteerd, dat was het wel."