Drie verdachten moord Tunk vrijgelaten

EINDHOVEN - Justitie heeft drie mannen vrijgelaten die worden verdacht van de moord op de doodgeschoten Lesley Tunk. De Eindhovenaar werd vorig jaar dood gevonden in een uitgebrande auto in Esbeek.
De politie pakte 21 december vier mannen op bij een grootscheepse inval op het woonwagenkamp aan de Castillielaan in Eindhoven. Een vijfde man werd op een andere plek in de stad gearresteerd. Justitie liet eerder al een verdachte vrij, de andere twee werden vorige week vrijgelaten en de laatste woensdag. Volgens justitie blijven ze allemaal wel verdachte in de zaak.
Eén verdachte zit nog dertig dagen langer vast. Het gaat om een 40-jarige man uit Eindhoven.
Lesley Tunk
Tijdens de rechtszaak in januari werd ook bekend dat Lesley Tunk, die vorig jaar november vermoord werd gevonden, huurmoordenaar zou zijn geweest voor Janus van Wesenbeeck. Ook werd toen een link gelegd met de liquidatie van Jo van Asten uit Leende in april 2008. Van Asten was ook al een bekende van de politie.
Tijdens de rechtszaak in het Belgische Hasselt tegen de uit Eindhoven afkomstige Van Wesenbeeck werd bekend dat Tunk opdracht zou hebben gekregen om in Zuid-Afrika een rivaal van Van Wesenbeeck te vermoorden. Op 22 november werd hij zelf doodgeschoten. Hij werd die dag in Esbeek gevonden, in een brandende auto. Zijn dood leidde tot een massale inval, in december vorig jaar, op het woonwagenkamp aan de Castiliëlaan in Eindhoven.
Inval in het woonwagenkamp aan de Castiliëlaan (Foto: Alice van der Plas)
Janus van Wesenbeeck wordt in het Belgische Hasselt berecht omdat hij van Eindhoven naar Lommel verhuisde. Daar werd hij samen met enkele andere bendeleden door een grote politiemacht gearresteerd. Dat geeft aan dat Van Wesenbeeck een grote vangst is voor de Belgische justitie. Hij zou leiding hebben gegeven aan de grootste drugsbende die ooit in de Benelux actief was en zich bezighield met de handel in softdrugs.


Meer over dit onderwerp:
lesley tunk