Hockeyclub Tilburg blijft in de overgangsklasse

4 september 2012 om 17:13
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Foto: archief
1/2 Hockeyclub Tilburg speelt komend seizoen toch in de overgangsklasse
Het eerste herenteam van hockeyclub Tilburg speelt komend seizoen toch in de overgangsklasse. Dat heeft de club besloten na overleg met de hockeybond.
Geschreven door

Tilburg wil niet het risico lopen dat het gaandeweg dit seizoen uit de hoofdklasse wordt genomen. Een terugkeer naar de overgangsklasse is dan niet meer mogelijk, omdat de competitie dan al te ver gevorderd is. 
Recht op plekTilburg vond eerder deze week nog dat het recht had op een plek in de hoofdklasse door een fout van de hockeybond. De club speelde eind vorig seizoen promotie-/degradatiewedstrijden, waarin het verloor van Den Bosch. Den Bosch moest die wedstrijden spelen omdat het van de bond drie punten in mindering had gekregen voor het opstellen van een niet-speelgerechtigde speler.
De rechter oordeelde onlangs echter dat die straf niet terecht was. Niet Den Bosch, maar SCHC had de promotiewedstrijden tegen Tilburg moeten spelen.
Alsnog terug?Op basis van die uitspraak claimde Tilburg een plek in de Hoofdklasse. Na overleg met de bond ziet de club daar nu toch vanaf. Tilburg is bang dat het na een hoger beroep van de hockeybond misschien alsnog terug moet maar de overgangsklasse.

Wachten op privacy instellingen...