Schietpartij met zwaargewonde Kapelmeesterlaan Tilburg lijkt afrekening

10 september 2012 om 08:17
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Omroep Brabant
Bloedvlekken naast de flat
Omroep Brabant
De plek onderaan de flat
1/4 Schietpartij Tilburg zou gaan om afrekening
Een man van 44 is maandagnacht rond één uur zwaargewond geraakt bij een schietpartij aan de Kapelmeesterlaan in Tilburg. Hij werd in de hal van een flat opgevangen door buurtbewoners en lijkt het doelwit van een afrekening.
Geschreven door

Volgens getuigen is er zeker drie keer geschoten. De 44-jarige Tilburger is naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand is ernstig maar stabiel. 
Afrekening?Een getuige vertelt dat hij na de eerste schoten het slachtoffer gewond bij een garagebox zag liggen. Daarop kwam iemand aanrennen die een vuurwapen trok. Deze persoon schoot nog enkele malen gericht op de gewonde Tilburger. Die kon daarna nog kruipen naar de hal van de flat.
De meeste bewoners werden opgeschrikt door de schoten, maar durfden niet te gaan kijken. Een mevrouw vertelt: "Ik hoorde knallen en dacht, dat gaat fout. Er volgde gehuil en geschreeuw. Ik krijg gewoon kippenvel als ik er weer over begin."
Een andere bewoner belde, zoals vele van zijn buren, direct 112 en ging naar beneden om eerste hulp te verlenen. "Ja, ik was wel bang. Maar ik heb geprobeerd om de man gerust te stellen en vertelde hem dat de ambulance onderweg was en dat alles goed zou komen. Hij was in zijn keel en gehemelte geschoten, geloof ik. Daardoor kon hij moeilijk praten, hij kreunde heel erg en zat onder het bloed."
20 rechercheurs op de zaakDe politie neemt de zaak zeer serieus en heeft een Team Grootschalig Onderzoek ingeschakeld. Zo'n 20 rechercheurs doen buurtonderzoek en getuigenverhoor. Onder meer met een speurhond is in de omgeving van de flat gezocht naar verdachten, maar ook naar kogelhulzen. Er is nog niemand aangehouden.

Wachten op privacy instellingen...