Video

Vijf aanhoudingen bij invallen in wietkwekerijen en growshops

16 februari 2011 om 19:14
nl
Ook woensdag zijn er invallen gedaan in wietkwekerijen in Brabant. In totaal werden tien hennepkwekerijen ontmanteld en zijn twaalf growshops gecontroleerd en vijf mensen aangehouden. Ook auto's, wapens en duizenden euro's werden in beslag genomen. De acties vonden plaats in Eindhoven, Helmond, Den Bosch, Oss, Son, Drunen en Veldhoven.
Geschreven door

De acties vinden plaats onder regie van de Taskforce Georganiseerde Criminaliteit. Ze zijn gericht tegen de organiseerde hennepteelt in Brabant en zijn op zoek naar informatie over criminele netwerken achter de hennepwereld. Behalve in Veldhoven werden in iedere plaats mensen opgepakt. In een hennepkwekerij in Eindhoven zijn een handgranaat, een aantal wapens met munitie en harddrugs gevonden. In totaal werden 1700 planten geruimd. Volgens de voorzitter van de Taskforce, burgemeester Noordanus van Tilburg, is het de politie niet alleen te doen om kleine wiettelers. Hij hoopt uiteindelijk bij de 'grote vissen' uit te komen.
Dinsdag werden bij eenzelfde soort acties al 21 mensen aangehouden in Breda, Helmond en Tilburg. Bij growshop JJ Tops in Breda deed justitie een flinke vondst. Daar troffen agenten miljoenen euro's aan contanten aan, plus 350 kilo hasj en vijf kilo cocaïne. Ook lagen tien handvuurwapens, een automatisch geweer met demper en springstof in een loods achter de growshop.

Justitie sprak over een onverwacht grote vangst. Drie van de 21 verdachten werden opgepakt bij growshop JJ Tops in Breda, dat waren drie Tilburgers (28, 37 en 38). Ook werden invallen gedaan in negentien hennepkwekerijen en vijftien andere growshops. In totaal staat de teller nu op 26 aanhoudingen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.