Video

Inval woonwagenkamp De Vinnen Maarheeze: vijf arrestaties, drie hennepkwekerijen

13 september 2012 om 23:31
nl
De politie deed vrijdagavond drie huiszoekingen bij het woonwagenkamp aan De Vinnen in Maarheeze. Er zijn vijf arrestaties verricht, drie hennepkwekerijen ontmanteld en een vuurwapen en harddrugs aangetroffen. De actie duurde tot en met vrijdagnacht.
Geschreven door

Er werden vier arrestaties verricht op het woonwagenkamp. Eén arrestant werd in een restaurant opgepakt. De opgepakte vier mannen en een vrouw worden verdacht van een drugsmisdrijf.
MassaalDaarnaast zijn er twee auto's en enkele duizenden euro's contant geld in beslag genomen. Er waren veertig agenten bij de inval, zij kregen hulp van de FIOD. Er was ook een busje van energiebedrijf Enexis aanwezig. Agenten hebben aan de buitenkant van de woonwagens met zaklantaarns gezocht. Er werd een geldhond ingezet.
De actie is geïnitieerd door de Taskforce Hennep. De reden voor de inval was een vermoeden van de recherche dat twee van de arrestanten een vuurwapen zou hebben.
Eerdere invallenOp donderdag 23 februari was er ook een inval bij het woonwagenkamp aan De Vinnen. Toen werd er één man gearresteerd. Er werden toen ook wapens, verdovende middelen en geld in beslag genomen. In 2004 was er ook al een inval op het kamp. Destijds werden er ook drie hennepkwekerijen ontmanteld.
Het woonwagenkamp aan De Vinnen in Maarheeze staat aan de rand van het buitengebied. Er staan ongeveer zeven woonwagens.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.