Helmond Sport wint knotsgekke derby tegen FC Eindhoven

13 september 2012 om 23:52
Emrullah Güvenç is hard op weg om een fenomeen te worden. Hij scoorde een loepzuivere hattrick in de derby tussen FC Eindhoven en Helmond Sport. Vooral daardoor won koploper Helmond Sport de knotsgekke wedstrijd met 3-4.

Er was vrijdagavond in ieder geval genoeg te beleven in het Jan Louwers Stadion. Het spektakel begon in de 15e minuut, toen Helmond Sport-keeper Van der Steen opzichtig blunderde. Hij liet een bal door zijn handen glippen en dat betekende 1-0 voor FC Eindhoven via Serhat Koç.
Güvenç, Güvenç en GüvençIn de 25e minuut laat Emrullah Guvenç voor het eerst van zich spreken: 1-1. Binnen twee minuten herstelt FC Eindhoven de voorsprong, nadat Maikel Verkoelen een vrije trap in de bovenhoek poeiert. De voorsprong is op dat moment verdient, want de Eindhovenaren spelen beter voetbal dan de koploper.
Maar FC Eindhoven heeft geen antwoord op de klasse van Güvenç. Vijf minuten voor rust passeert hij voor de tweede keer keeper Zaari. Op slag van rust doet hij dat weer, deze keer met een prachtige knal van buiten de zestien. Daarmee zorgt Güvenç voor een 3-2 ruststand.
Negen uit vijfVoor Güvenç zijn het al zijn zevende, achtste en negende doelpunt van dit seizoen. En dat terwijl er pas vijf wedstrijden gespeeld zijn. “Het is wel mooi als je een doelpuntje kunt meepikken. Dit is een mooi gemiddelde”, is de nuchtere reactie van de Belg na afloop.
Na rust brengt Soufiane Dadda FC Eindhoven weer op gelijke hoogte. Maar toch trekt Helmond Sport in dit doelpuntenfestijn aan het langste eind. Zarko Grabovac pikt ook zijn doelpuntje mee en zo eindigt de knotsgekke derby in 3-4.
Koploper zonder puntverliesDoor de overwinning blijft Helmond Sport zonder puntverlies én koploper in de Jupiler League. Omdat de nummer twee MVV punten liet liggen tegen De Graafschap (1-1), is de voorsprong van Helmond Sport vier punten.