Verdachte steekpartij Uden hekelt beelden GeenStijl

UDEN - De verdachte van de steekpartij in een café in Uden wil dat website GeenStijl bewakingsbeelden van het incident verwijdert. Op de website Dumpert, dat een onderdeel is van GeenStijl, staan bewakingsbeelden waarop te zien is hoe de 18-jarige Ruben Wijnen met een kapot glas tegen het hoofd wordt geslagen.
Daarbij scheurde zijn oor bijna af. De dader sloeg vervolgens op de vlucht, maar heeft zich inmiddels gemeld op het politiebureau. Volgens getuigen zou de dader een veelpleger zijn die bekend is bij het personeel.
Kwaad daglicht
De verdachte heeft een advocaat in de arm genomen om de beelden van de website te laten halen. Via een brief aan GeenStijl laat de advocaat weten: "Met de openbaarmaking van deze beelden alsmede de berichtgeving met betrekking tot mijn cliënt op uw website GeenStijl.nl en de verwijzing naar deze berichtgeving, maakt u een inbreuk op het recht op eerbiediging van de persoonlijke levenssfeer van mijn cliënt."
Hij voegt daaraan toe: "Tevens heeft cliënt moeten constateren dat u ongevraagd aan derden onjuiste mededelingen doet over de persoon van cliënt, met als doel om zijn eer en goede naam in kwaad daglicht te stellen, althans op enigerlei wijze in diskrediet te brengen."
GeenStijl is overigens niet van plan de beelden te verwijderen: "GeenStijl weigert principieel iedere knieval voor dergelijke schoften. Wat denkt die halve zool wel niet?"
De bewakingsbeelden van de steekpartij zijn overigens al meer dan 170.000 bekeken.

Meer over dit onderwerp:
geenstijl dumpert