Vrijspraak voor verdachten van liquidatie A73 op Hans van Geenen uit Oss

17 september 2012 om 15:12
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
1/4 Vrijspraak voor verdachten van liquidatie A73 op Hans van Geenen uit Oss
De verdachten van de moord op Hans van Geenen uit Oss, Toon (32) en Martien (41) Reuvers uit Lith en Ooijen, zijn vrijgesproken. Dat heeft het gerechtshof in Arnhem dinsdag bepaald. Van Geenen werd in 2008 om het leven gebracht.
Geschreven door

Van Geenen kwam vier jaar geleden om het leven bij een Wild West op de snelweg A73. Hij zat in een donkergrijze Ford Escort met Olav van Fulpen. Ze werden achtervolgd en beschoten. Van Fulpen overleefde de schietpartij.
De moordpartij zou te maken hebben met hennepteelt. Toon Reuvers en zijn oom Martien werden in eerste instantie veroordeeld tot respectievelijk 20 en 23 jaar. In juli werden zij echter weer vrijgelaten.
Geen bewijzenOmdat justitie deze maand met nieuw bewijs op de proppen kwam, kwam de zaak opnieuw voor. Het Hof oordeelde dinsdag dat de aanwezigheid van de verdachten tijdens de moord niet vastgesteld kan worden.
De auto met het slachtoffer is door de schutters gevolgd met hulp van een zender die onder de auto was geplakt. Die is gekocht door de nu vrijgesproken mannen, maar daarmee is de betrokkenheid niet aangetoond. Ook de aangetroffen munitie bij Toon Reuvers wordt niet gezien als bewijs.
Een verklaring van een belangrijke getuige werd door het Hof ongegrond verklaard. De getuige is namelijk veroordeeld voor oplichting.
Wel strafMartien Reuvers werd wel veroordeeld tot drie jaar celstraf voor een drugsdelict en witwassen. Die straf heeft hij al uitgezeten. Toon Reuvers kreeg 1000 euro boete voor witwassen.
Advocaat Jan-Hein Kuijpers van Martien Reuvers is blij met de vrijspraak. "Deze twee mannen hadden nooit veroordeeld mogen worden." De advocaat van Toon Reuvers baalt van het feit dat zijn cliënt 3,5 jaar in de cel heeft gezeten en daar geen schadevergoeding voor krijgt, omdat hij veroordeeld werd voor het hebben van een hennepkwekerij.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...