Meer daders misbruik kerk melden zich

DEN HAAG - Bij de commissie-Deetman hebben zich opnieuw meer daders van seksueel misbruik binnen de katholieke kerk gemeld. Dit heeft oud-minister Wim Deetman donderdag bevestigd. Om hoeveel daders het gaat, wil een woordvoerder van de commissie niet zeggen.
Op 17 februari riep Deetman daders van seksueel misbruik binnen de katholieke kerk op zich te melden. Daarvoor had al een aantal daders dit gedaan.
In de ruim tweeduizend meldingen die nu binnen zijn, wordt volgens een woordvoerder van de commissie een flink aantal namen genoemd van mogelijke daders. Het zou gaan om zo'n duizend namen. Dubbeltellingen moeten echter nog worden uitgezocht.
Daders kunnen zich nog tot 4 april bij de commissie-Deetman melden.
GroenLinks wil dat er nu snel een onafhankelijke waarheidscommissie komt voor de slachtoffers. Volgens de partij hebben slachtoffers baat bij een diepgravend onderzoek in alle vrijheid en veiligheid.
In de Tweede Kamer heeft donderdagmiddag een besloten gesprek plaatsgehad met organisaties van slachtoffers van misbruik onder meer met de Slachtoffergroep Eikenburg-Eindhoven.
Meer over dit onderwerp:
commissie deetman