Dodelijk ongeval met carnavalswagen in Roosendaal

ROOSENDAAL - Op de Willem Dreesweg in Roosendaal is zondagochtend om kwart voor elf een 30-jarige man omgekomen bij een ongeval met een carnavalswagen. Het slachtoffer viel van de wagen af en kwam onder de wielen van het achterste deel terecht.
De carnavalsvereniging De Kaaipuiten was met twaalf man sterk met hun Prinsenwagen vanuit Roosendaal onderweg naar een optocht in het Belgische Essen, net over de grens bij Roosendaal. Het ongeval gebeurde niet tijdens een optocht. De bemanning van een gewaarschuwde traumahelikopter kon niets meer uitrichten. De man overleed ter plaatse.
Wielen
Het slachtoffer liep naast de carnavalswagen om het verkeer te regelen. Tijdens de rit wilde hij op een rustig moment op de wagen klimmen en deed dat via de triangel tussen de trekker en de oplegger. Daarbij is de man gevallen of uitgegleden en onder de wielen van de wagen terechtgekomen. Voor de leden van de carnavalsvereniging die bij het ongeval aanwezig waren, is slachtofferhulp ingeschakeld. Op de website van De Kaaipuiten staat in het gastenboek dat het slachtoffer uit Roosendaal komt. Ook lopen er op dit gastenboek inmiddels veel condoléances binnen voor het slachtoffer.
De praalwagen reed zaterdag nog als Prinsenwagen mee tijdens de optocht in Roosendaal en won daar de derde prijs.
Controlewagens
Volgens Ad Vos, voorzitter van Stichting Carnaval Roosendaal, worden de wagens altijd vooraf gecontroleerd. Dat gebeurde ook met de prinsenwagen van De Kaaipuiten en die was bij de controle zaterdag in Roosendaal prima in orde. In Roosendaal wordt de prinsenwagen elk jaar door een andere carnavalsvereniging gebouwd. Dit jaar waren De Kaaipuiten aan de beurt.
Volgens politiewoordvoerder Jeroen Steenmeijer van de politie Midden- en West-Brabant hebben de burgemeesters van Essen en Roosendaal inmiddels contact gehad. Een woordvoerder van de gemeente Roosendaal liet weten dat het carnaval in Roosendaal gewoon door gaat.
Burgemeester Jacques Niederer van Roosendaal heeft laten weten dat carnaval in Roosendaal door dit ongeval wel een zwarte rand krijgt. "Het nieuws is ingeslagen als een bom," aldus burgemeester Niederer van Roosendaal, "Ons carnavalsfeest is ruw verstoord door dit afschuwelijke ongeluk. Ik wens de directe nabestaanden maar natuurlijk ook de leden van carnavalsvereniging de Kaaipuiten alle sterkte bij de verwerking van dit grote verlies." Burgemeester Niederer zal de Kaaipuiten maandag te bezoeken en de situatie bespreken met de carnavalsverenigingen.
Bizar
West-Brabant werd al eerder dit jaar opgeschrikt door twee doden die betrokken waren bij carnaval. In Halsteren kwam begin februari Wout Hagenaars bij een bizar ongeluk om het leven door een ontploffing toen hij aan het lassen was aan de carnavalswagen. Bouwclub De Waterstraot, waar Wout lid van was, bouwde de wagen ter nagedachtenis aan hun vriend af. Dinsdag kwam Rens Tilborghs bij een ongeval om het leven nadat hij de hele avond had gewerkt aan de carnavalswagen van Bouwclub Zwart Moerken uit Rijsbergen. Als eerbetoon maakten de bouwers de wagen af en deden zondag mee aan de optocht.

Meer over dit onderwerp:
roosendaal de kaaipuiten