Advertentie
Sterrenkoks Cas Spijkers Academie koken in Breda
23 september 2012 om 22:34
1/3 Topkoks in spé tonen kookkunsten
nl
De maandagavonden zijn extra spannend voor de sterrenkoks van de Cas Spijkers Academie in Breda. De studenten van de opleiding zwaaien dan de scepter in het opleidingsrestaurant Baroc van het Cingelcollege.
De koks werken al in diverse sterrenrestaurants in Nederland. Elke maandag wordt hun kennis en kunde bijgespijkerd door de docenten van de Cas Spijkers Academie.
Het menu voor deze maandagavond begon uit een vegetarische sushi van rettich. Een heel klein hapje, 'maar daar zit wel ruim twee uur werk in', zegt een van de studenten.
Zacht gegaarde zalm in venkelzaadDaarna kregen de vijftien gasten een zacht gegaarde zalm in venkelzaad met bereidingen van komkommer voorgeschoteld. Het hoofdgerecht was parelhoen en als dessert kregen de gasten frambozen met een panna cotta van witte chocolade. De avond werd afgesloten met een ijslolly van caramel met citrus.
Advertentie
Advertentie