Vier Brabantse nominaties voor Gouden Kalf

25 september 2012 om 23:19
nl
Vier Brabantse films maken kans op het Gouden Kalf voor de Publieksprijs. Dat zijn De Bende Van Oss, New Kids Nitro, Dolfje Weerwolfje en Sprookjesboom De Film.
Geschreven door

In totaal maken zeventien films kans op de prijs. Het zijn de films die de status van Gouden Film hebben behaald. Dat betekent dat minimaal 100.000 betaalde bioscoopbezoekers de film hebben bekeken in de periode van 1 oktober 2011 tot en met 25 september 2012.
'Brabantse films'New Kids Nitro van Steffen Haars en Flip van der Kuil uit Maaskantje is verreweg de meest succesvolle film van de vier 'Brabantse' producties. De Efteling-film Sprookjesboom De Film is de honderdste gouden film van Nederland. De Bende Van Oss, over het leven van Johanna van Heesch, was vorig jaar de openingsfilm van het Nederlands Film Festival. Andere bekende nominaties zijn: All Stars 2: Old Stars, Body Language, De Heineken Ontvoering en Nova Zembla.
Mensen kunnnen vanaf woensdag stemmen op hun favoriete film per sms. Tot voorheen kon alleen het festivalpubliek stemmen, nu kan heel Nederland dit doen. Op vrijdag 5 oktober wordt het Gouden Kalf voor de Publieksprijs uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Film.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.