Video

PSV'ers Locadia en Mertens leiden VVV naar slachtbank

29 september 2012 om 20:14
nl
PSV heeft zondag met twee vingers in de neus drie punten opgehaald bij VVV-Venlo: 6-0. Dries Mertens en Jürgen Locadia waren de grote uitblinkers tegen de Limburgers, die in Uche Nwofor een heuse handballer binnen de lijnen hadden.
Geschreven door

De Nigeriaan pakte na zeven minuten zijn eerste gele kaart wegens opzichtig hands, waarna Mertens de ruststand met twee fraaie treffers op 0-2 bepaalde.
Fraai debuut LocadiaNa de hervatting ging het snel in De Koel. Nwofor kreeg zijn tweede gele kaart voor een handbaldoelpunt waar Maradona jaloers op zou zijn geweest, waarna invaller Jürgen Locadia zijn officiële Eredivisiedebuut opluisterde met de 0-3.
Mertens schoot even later de 0-4 achter Niki Mäenpää, waarna het podium werd leeggeruimd voor Locadia. Op aangeven van Wilfred Bouma maakte hij eerst de 5-0 en vier minuten later stelde Georginio Wijnaldum hem in staat om zijn derde van de middag te maken.
Op de twitterpagina van PSVStats staat dat Locadia de eerste debutant in de Eredivisie is die een hattrick scoort sinds de Noor Harald Berg namens ADO in 1969.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.