Mario van E. werd als kind gemarteld

4 oktober 2012 om 15:58
De 46-jarige Mario van E., die zich vrijdag voor de rechter moest verantwoorden voor de moord op de Veghelse Elsa Tisseur, is in zijn jeugd gemarteld. Dat blijkt uit een psychologisch rapport. Van E. groeide als kind op in een onveilige situatie, staat in het rapport dat de rechter aanhaalde. Hij had een agressieve vader die hem, zijn moeder en andere kinderen mishandelde.
Geschreven door

Volgens het rapport dat de rechter aanhaalde, hadden die mishandelingen de neiging naar marteling. Justitie eiste vrijdag in de rechtszaak 16 jaar cel voor de moord op Elsa Tisseur.
AlcoholistIn de periode voor de vermissing van Elsa, dronk Van E. acht liter bier per dag. Hij geeft toe alcoholist te zijn. Ook waren er veel financiële problemen binnen het gezin. Als kind woonde hij in Wijbosch, waar de 35-jarige Elsa werd gevonden.
Op zijn twaalfde begon van E. met drinken. Ook gebruikt hij medicijnen tegen depressiviteit. Hij heeft drie keer in zijn leven een zelfmoordpoging gedaan. De psychologen kunnen een psychotische en persoonlijkheidsstoornis niet uitsluiten. Van E. ontkent en wil als hij wordt vrijgesproken op een camping gaan wonen en zijn oude hobby oppakken, vissen. "Dus dan zal ik veel aan het water hangen. En alles achter me laten", zegt hij.
Leven Elsa gekenmerkt door problemenHet leven van de vermoorde Elsa Tisseur verliep ook niet gemakkelijk, blijkt uit een recente reconstructie van Omroep Brabant. De vrouw maakte veel ellende mee. Ze liep tegen verkeerde mensen aan, belandde in de prostitutie en drugs en richtte haar zolder in als wietplantage.
Een huwelijk volgde met een man die ze leert kennen in gevangenschap. Na een scheiding werden hun twee kinderen toegewezen aan de man.

Wachten op privacy instellingen...