Bijna 25 bromfietsers in Den Bosch op bon geslingerd

8 oktober 2012 om 19:40 • Aangepast 23 april 2020 om 13:31
nl
Bij een politiecontrole in Den Bosch zijn dinsdagmorgen 24 bromfietsers tegen de lamp gelopen. Dertien jongeren konden geen kenteken- of rijbewijs tonen en vijf hadden nooit het rijbewijs gehaald.
Profielfoto van
Geschreven door

Verder waren vijf bromfietsen opgevoerd en waren de remmen van één bromfiets onverantwoord slecht. De actie was tussen zeven uur en halftien aan de Bruistensingel in Den Bosch. Er werden 42 bromfietsen geïnspecteerd.
Drugs en mes in kluisjesVervolgens brachten medewerkers van de politie en gemeente een bezoek aan het Jeroen Bosch College aan de Rompertsebaan in Den Bosch. In één van de 1250 onderzochte kluisjes werden wat softdrugs aangetroffen. De jongen van wie het spul was, is doorverwezen naar bureau Halt voor een passende straf. Als minderjarige mag je geen softdrugs hebben.
Een andere scholier wordt bij ‘Halt’ verwacht, omdat er in zijn kluisje een mes lag. Dit is een op het oog onschuldig zakmes, maar verboden voor minderjarigen. Zijn vader, die direct werd ingelicht, was overigens evenmin op de hoogte van deze regel. 
Fietsen in beslag genomenBij de controle werden ook vier gestolen fietsen gevonden. Ze zijn door ambtenaren van de gemeente Den Bosch meegenomen. Net als vier andere fietsen die in de stallingen stonden en waarvan de herkomst niet duidelijk was.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.