Video

Drukke week voor voetbaltalenten uit Tuvalu

11 oktober 2012 om 18:15
nl
Alopua Petoa en Vaisua Liva. Ze worden steeds bekender. De twee voetballers van het piepkleine, tropische eilandje Tuvalu in de Stille Oceaan werden ontdekt door Foppe de Haan en krijgen de kans om nu hier door te breken.
Geschreven door

Afgelopen zondag maakten beide spelers kennis met hun medespelers, trainers en bestuur van Brabantia. Ook ontvingen ze hun spelerstenue  en ondertekenden ze een amateurcontract ondertekenen. Daarna bekeken ze de wedstrijd PSV - NAC Breda. Het was voor het eerst dat de Liva en Petoa in zo'n groot stadion waren. FC Onder Ons was er bij en volgde beide spelers de hele dag.
ProfclubIn eerste instantie zullen Petoa en Liva meetrainen en -spelen met het tweede team van Brabantia. Als ze zich goed ontwikkelen, bestaat de kans dat ze worden toegevoegd aan het eerste team. Ook wordt geprobeerd de spelers stage te laten lopen bij een profclub. Hierover zijn gesprekken gaande met enkele Brabantse profclubs.
Dutch Support TuvaluDe trainingsstage is een initiatief van de Stichting Dutch Support Tuvalu, die tot doel heeft om het voetbal in Tuvalu te ontwikkelen en het land het FIFA-lidmaatschap te bezorgen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.