Andy van den Hurk op vrije voeten

EINDHOVEN - Andy van den Hurk is sinds dinsdagmiddag kwart voor vijf weer op vrije voeten bij gebrek aan bewijs. Hoe Van den Hurk het politiekantoor aan de Mathildelaan in Eindhoven heeft verlaten, is niet bekend. Verslaggevers van Omroep Brabant hielden de twee uitgangen van het politiebureau in de gaten, maar hebben de verdachte niet zien buitenkomen.

Maandag werd bekend dat Andy van den Hurk dinsdag vrij zou komen. De rechtbank in Den Bosch vindt dat er <a href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/153164782/Andy+van+den+Hurk+vrijgelaten+onvoldoende+bewijs.aspx">onvoldoende bewijs</a> is dat hij zestien jaar geleden zijn stiefzuster Nicole van den Hurk heeft vermoord.
<B>Gemist</b><BR>Andy van den Hurk werd opgewacht door zijn stiefmoeder Jolanda en zijn broer maar zij hebben hem niet gesproken of gezien. Zijn broer wilde Andy nog zeggen dat hij niet langer welkom is in Eindhoven, maar vetrok vrij snel na het nieuws over zijn vrijlating. Volgens zijn advocaat heeft de politie Van den Hurk nog een keer verhoord, waarna hij werd vrijgelaten.
Verslaggevers van Omroep Brabant hielden de hele dag met twee ploegen beide uitgangen van het politiebureau aan de Mathildelaan in de gaten, maar hebben Van den Hurk niet gezien. "Voor zover wij weten is er geen derde uitgang aan het politiebureau. Andy zou ook in een geblindeerde auto het politiebureau hebben kunnen verlaten, maar dat hebben we niet gezien", vertelt verslaggever Emile Vaessen.
<B>Nicole</b><BR>Andy van den Hurk is verdachte van de moord op zijn stiefzus Nicole van den Hurk die op <a href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/152347912/De+zaak+Nicole+van+den+Hurk+op+een+rij.aspx">6 oktober 1995</a> verdween. Anderhalve maand later werd haar lichaam gevonden in de bossen tussen Mierlo en Lierop.
<B>Arrestatie</b><BR>Van den Hurk werd op 8 maart op verzoek van de Nederlandse politie gearresteerd in het Engelse Stevenage, de woonplaats van Van den Hurk. Daarna begon de rechtzaak over de <a href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/152327812/Verdachte+moord+Van+den+Hurk+wordt+toch+uitgeleverd.aspx">uitlevering</a> van Andy van den Hurk aan Nederland.
<B>Twee kampen</b><BR>Andy's stiefmoeder Jolanda heeft altijd geloofd in de <a href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/152537942/Stiefmoeder+Andy+niet+moordenaar+Nicole+van+den+Hurk.aspx">onschuld</a> van haar stiefzoon, terwijl vader Ad van den Hurk er <a href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/1524891273/Vader+mijn+zoon+vermoordde+Nicole+van+den+Hurk.aspx">zeker</a> van was dat Andy Nicole vermoordde. Over de mogelijke vrijlating van zijn zoon zij Ad van den Hurk <a href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/153172712/Ad+van+den+Hurk+over+vrijlating+zoon+Ze+moesten+hem+opsluiten+in+een+inrichting.aspx">eerder</a> tegen Omroep Brabant: "Ze moesten hem opsluiten in een inrichting."Deel dit artikel: