Nieuwe attractie Raveleijn in Efteling geopend

KAATSHEUVEL - 230 burgemeesters hebben donderdagmiddag in de Efteling in Kaatsheuvel officieel de nieuwste attractie, Raveleijn, geopend. In een openluchtarena zijn vanaf vrijdag vijf tot zes keer per dag middeleeuwse parkshows te zien. De attractie kostte dertig miljoen euro en werd in zestien maanden tijd gebouwd.
Raveleijn is gebaseerd op een verhaal van boekenschrijver Paul van Loon. De show kan zowel vanaf de tribunes als vanuit de horecagelegenheden in de stad worden bezocht. In de gebouwen van Raveleijn is ook het nieuwe hoofdkantoor van de Efteling ondergebracht.
Voor de officiële opening van de 'magische stad' waren burgemeesters van Nederland uitgenodigd. Iedere gemeentebestuurder krijgt honderd vrijkaartjes die onder de inwoners verdeeld mag worden. De uitnodigingen en aanwezigheid van de burgemeesters zorgde voor weerstand en scepsis bij enkele van hun collega's.
Zo ging burgemeester Anton Ederveen van Valkenswaard niet. Hij voelde zich voor het blok gezet omdat hem die honderd vrijkaartjes werden aangeboden. Burgemeester Thom de Graaf van Nijmegen weigerde om als 'reclamezuil' voor de Efteling te dienen.
Meer over dit onderwerp:
efteling raveleijn kaatsheuvel nieuwe attractie