Bureau Brabant helemaal gewijd aan doodschieten Ekinci

EINDHOVEN - De eerstkomende uitzending van Bureau Brabant, maandagavond, is in zijn geheel gewijd aan het doodschieten van Ali Ekinci. De 28-jarige man werd op 16 november vorig jaar, 's avonds laat, doodgeschoten in zijn woonplaats Eindhoven.
Dit gebeurde op de Venuslaan. Hij was bijna thuis en werd neergeschoten toen hij uit zijn auto stapte. Volgens burgemeester Rob van Gijzel paste het in een reeks van geweldsincidenten onder rivaliserende drugsbendes.
Ekinci was van Turkse afkomst en heeft ook in Sneek gewoond. Bureau Brabant is het opsporingsprogramma van Justitie, politie en Omroep Brabant TV en is maandagavond vanaf zes uur te zien. Een dag later staat Opsporing Verzocht hierbij stil. De afgelopen week is op diverse plekken gefilmd om een reconstructie van de schietpartij te kunnen maken.
De politie zoekt nog steeds mensen die meer informatie hebben over de mogelijke achtergrond van het liquideren van het slachtoffer. Ook hoopt ze dat mensen iets gezien hebben van de schietpartij. Hierbij was volgens de politie meer dan één dader betrokken.
Anderhalve week na de moord werd een man van 29 uit Sneek als verdachte opgepakt. Een week later werd hij alweer vrijgelaten, formeel blijft hij wel verdachte in deze zaak.
Ekinci had die avond een café bezocht en werd rond tien over halftwaalf beschoten. Agenten vonden de man tussen geparkeerde auto's. Hij was toen al overleden. Het slachtoffer had een vrouw en een dochter van twee jaar.


Meer over dit onderwerp:
ali ekinci bureau brabant