'Gewetenloze' Mario van E. krijgt 12 jaar cel voor doden Elsa Tisseur uit Veghel

18 oktober 2012 om 15:46
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
1/2 De uitspraak in de zaak Elsa Tisseur
De rechtbank in Den Bosch heeft verdachte Mario van E. vrijdagmiddag schuldig bevonden in de zaak Elsa Tisseur. Hij moet twaalf jaar de gevangenis in omdat hij haar heeft gedood.
Geschreven door

De rechtbank oordeelde vrijdag dat er geen sprake is van voorbedachte rade en dat er onvoldoende bewijs is dat Elsa levend is begraven. De straf voor de 46-jarige Mario van E. viel daarom lager uit dat de 16 jaar cel die door justitie werd geëist. Wel noemde de rechter Van E. respectloos en gewetenloos.
Wel of niet levend begravenDeskundigen waren het oneens over de vraag of de vrouw levend is begraven, zo bleek bij de rechtszaak twee weken geleden. De verdachte ontkende iedere betrokkenheid. Zijn advocaat Paul Saris zette in op vrijspraak. Hij kondigde na de uitspraak vrijdag metaan aan in hoger beroep te gaan. Volgens de advocaat is zijn cliënt onschuldig. Of de rechter uitgaat van doodslag of moord is bij dit standpunt volgens hem niet belangrijk.
Tisseur werd in september 2010 door haar ex-vriend als vermist opgegeven. Drie maanden later werd haar lichaam gevonden in de bossen bij Veghel.

Wachten op privacy instellingen...