Postdepots in garageboxen onder vuur

DEN BOSCH - - Postbodes in Den Bosch zijn boos dat TNT Post garageboxen huurt. Daar wordt de post gedeponeerd die vervolgens door postbezorgers in de buurt wordt bezorgd. De postbezorgers verdringen volgens de klagers de duurdere postbodes. De SP in Den Bosch heeft daarover een anonieme brief gekregen.
De partij heeft het college van B en W gevraagd of het gebruik van garageboxen als postdepot wel mag. In de brief schrijven de verontruste TNT'ers dat hun werkgever op dit moment in Nederland duizenden garageboxen huurt. Ze stellen dat daar de hele dag postauto's zullen rijden om de boel te bevoorraden. Postbezorgers zullen af en aan rijden.
Volgens de TNT'ers worden die garages dus omgebouwd tot bedrijfspanden, zonder voorzieningen zoals een toilet. Dat betekent zes dagen per week overlast voor de buurt, aldus de TNT'ers.
In Enschede heeft TNT in 2009 een garagebox moeten sluiten omdat die werd gebruikt in strijd met het bestemmingsplan. De SP in Den Bosch wil weten of de gemeente bereid is ook garageboxen te sluiten die door TNT als depot worden gebruikt.

Meer over dit onderwerp:
den bosch