Wasbeer per toeval gevonden in Berkel-Enschot

27 oktober 2012 om 12:28
nl
In Berkel-Enschot is per toeval het kadaver van een wasbeer gevonden. Dat liet boswachter Frans Kapteijns zondag weten. De vondst is opmerkelijk, omdat het beestje eigenlijk niet in Nederland voorkomt.
Geschreven door

Deze week werd er in de Ooijpolder bij Nijmegen ook een wasbeer ontdekt. Het diertje werd vastgelegd door een van de camera's die in het natuurgebied staan. Het was niet duidelijk of de wasbeer uit gevangenschap was ontstnapt of dat het dier de grens met Duitsland was overgestoken.
Wasberen horen thuis in Noord-Amerika, maar sinds de jaren vijftig komen ze ook in Duitsland voor. Daar leven ze momenteel in grote kolonies. Deskundigen denken dat de wasbeer zich ook in Nederland zal vestigen.
Per toeval gevondenDe dode wasbeer in Berkel-Enschot werd per toeval gevonden. Het is niet duidelijk of dat het roofdier vrij losliep in de natuur of dat het was ontsnapt. "Wasberen zijn slimme dieren en ontsnappen dus regelmatig", aldus Kapteijns. In Brabant worden vaker wasberen als huisdier gehouden. De laatste jaren doken er een paar in de natuur op.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.