Video

Kinderpardon geen oplossing voor 'Roosendaalse Mauro'

30 oktober 2012 om 11:33
nl
Het aangekondigde kinderpardon van het nieuwe kabinet dreigt geen oplossing te bieden voor de 22-jarige Patricio dos Santos uit Roosendaal. Net zoals de Eindhovense Mauro vluchtte Patricio als kind vanuit Angola naar ons land.
Geschreven door

Het kinderpardon geldt straks voor jongeren tot 21 jaar oud. Maar Patricio werd in augustus 22. Hij komt dus niet in aanmerking voor de nieuwe wet.
Geen familie in AngolaPatricio dos Santos woont sinds zijn elfde in West-Brabant, eerst in Bergen op Zoom en nu in Roosendaal. Hij volgt nu een opleiding aan het Zoomvliet College in Bergen op Zoom. In tegenstelling tot Mauro heeft Patricio geen ouders of verdere familie meer in Angola.
Volgens zijn advocaat Michael Yap zou het verschrikkelijk zijn als Patricio buiten het kinderpardon valt. Hij hoopt dat er voor 'grensgevallen' een uitzondering kan worden gemaakt. Patricio dos Santos voldoet buiten zijn leeftijd verder aan alle criteria van de nieuwe wet.
RegeerakkoordIn het maandag gepresenteerde regeerakkoord kondigden VVD en PvdA een regeling aan om een verblijfsvergunning te geven aan sommige kinderen van buitenlandse afkomst die vijf jaar of langer in Nederland zijn. Het gaat daarbij om kinderen van afgewezen asielzoekers, maar ook om alleenstaande minderjarige asielzoekers die voor hun achttiende al minimaal vijf jaar hier zijn.
Ze moeten wel aan hun eventuele terugkeer hebben meegewerkt en over identiteitspapieren beschikken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.