Video

PSV maar net langs amateurs EHC/Heuts

31 oktober 2012 om 22:06
nl
PSV heeft woensdag in het toernooi om de KNVB-beker op weinig overtuigende wijze afgerekend met EHC/Heuts. In Eindhoven hielden de amateurs de nederlaag beperkt tot 3-1.
Geschreven door

Na twintig minuten zette Memphis Depay de thuisclub na een aardige solo op voorsprong. Een kwartier voor tijd maakte Georginio Wijnaldum, net ingevallen, er 2-0 van. Ron Starmans scoorde voor EHC/Heuts. In de slotminuten raakten de amateurs ook nog eens de lat. Pas daarna besliste PSV door Gianluca Maria het duel.
Trainer Dick Advocaat liet veel van zijn vaste krachten langs de kant. Enkele nieuwelingen, van wie Maria debuteerde, kregen een kans. Ook routinier Orlando Engelaar mocht weer eens opdraven, evenals Stanislav Manolev.
'Resultaat het meest belangrijk'Advocaat maakte zich naderhand niet zo druk om het vertoonde spel. "We zitten in de volgende ronde en daar ging het vanavond uiteindelijk om. In dit soort wedstrijden telt alleen het resultaat. We komen goed op voorsprong. Je weet ook dat als de tweede treffer lang uitblijft, de tegenstander ook zo maar gelijk kan komen. Dat is gelukkig niet gebeurd.''
De trainer gaf enkele spelers die normaliter tweede keus zijn een kans. "Ik had wel gehoopt dat ze iets meer hadden laten zien. Dat ze op basis van hun prestatie mijn keuzes voor het volgende duel moeilijk zouden maken. Helaas is dat niet gebeurd. Dat komt ook omdat ze zo graag willen.''   

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.