Pastoor Vekemans Fonds doneert 135.000 euro aan India

VELDHOVEN - Het Veldhovense Pastoor Vekemans Fonds heeft in 2010 135.000 euro uitgegeven aan projecten voor kansarme kinderen in India. Nooit eerder gaf het fonds zoveel uit aan projecten voor kinderen in het Indiaanse Jharkhand. Het fonds bestond vorig jaar 25 jaar.
Geld besteed
Het geld werd onder andere besteed aan de bouw van een English Medium School, een open waterput met pomp, toiletten en de aanleg van een schoolplein. Verder werden matrassen, bedden, dekens en muggennetten, medische apparatuur, lesmateriaal, computers en printers aangeschaft. Ook werd een bijdrage in de salarissen van de 32 leraren geleverd, studiekosten werden vergoed en vijftig kinderen werden gesponsord via het sponsorouderschap.
Giften en kledinginzameling
Het fonds krijgt zijn inkomsten uit giften van particulieren en instellingen, maar ook uit de inzameling van kleding en schoenen via de kledingcontainers die verspreid in heel Veldhoven en enkele omliggende gemeenten staan. Ook kunnen mensen sponsorouder worden, activiteiten organiseren en donaties plegen.
Armoede en analfabetisme
Het Pastoor Vekemans Fonds is vernoemd naar de oprichter en wijlen Pastoor Vekemans uit Oerle. Bij zijn 40-jarig priesterjubileum in 1983 heeft hij dit fonds opgericht voor de financiering van de opvang, opvoeding, studie en opleiding van kansarme kinderen in de deelstaat Jharkhand en omliggende deelstaten in India. Dit gebied kenmerkt zich door zeer grote armoede en analfabetisme. Ook is het afgeschafte kastenstelsel daar nog van toepassing waardoor deze mensen zich zonder hulp niet kunnen verbeteren.
Meer over dit onderwerp:
stichting pastoor vekemans fonds india