Eindhovense PvdA tegen verbod op ritueel slachten

4 mei 2011 om 23:13
nl
De Eindhovense PvdA-fractie gaat actievoeren tegen het verbod op ritueel slachten. De Tweede Kamer lijkt zo'n verbod in te willen voeren. Op 25 mei houdt de kamer een hoorzitting en voor die tijd wil de Eindhovense PvdA een manifest rondsturen. Zes moskeeen in Eindhoven schrijven mee aan het manifest.
Geschreven door

Initiatiefnemers zijn de raadsleden Ertan Isik en Hafid Bouteibi.
Populistisch
"We vinden dat er te lichtzinnig over wordt gedacht," zegt Ertan Isik. "Het is onderdeel van een religie." Isik haalt hard uit naar Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren, die het initiatief nam voor een verbod op ritueel slachten. "Het is hypocriet, ze is populistisch en dat gaat weer over de ruggen van de moslims in Nederland."
Ritueel is diervriendelijk
Isik wil benadrukken dat het ritueel slachten juist heel diervriendelijk gebeurt. "Er is geen sprake van dierenleed. De Islam schrijft heel duidelijk voor hoe het dier behandeld moet worden bij de slacht. Het uitgangspunt is dat er zo min mogelijk lijden en pijn moet zijn. Het ritueel bestaat al 1400 jaar en wordt voorgeschreven door Allah. Hij weet beter dan mevrouw Thieme of dieren al dan niet lijden."

De PvdA-fractie in Eindhoven wil het manifest niet alleen aan de Tweede Kamer sturen, maar ook aan alle collega-raadsleden in Nederland.




App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!