Baronielaan wil geen oplaadpunt voor electrische auto's

9 november 2012 om 12:51
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
1/2 Baronielaan in Breda wil geen oplaadpunt voor electrische auto's bij hun in de straat
Bewoners van de Baronielaan in Breda willen geen oplaadpunt voor elektrische auto's in hun straat. Ze zijn een handtekeningenactie begonnen tegen de komst. Volgens hen is er geen plaats in hun straat, omdat er nu al te weinig parkeerplaatsen zijn.
Geschreven door

De gemeente Breda is op zoek naar plekken voor dergelijke oplaadpunten, want er steeds meer mensen zijn die rijden in een elektrische of hybride auto.
Enkele bedrijven in de omgeving van de Baronielaan hebben een aanvraag ingediend. Het gaat om een broodjeszaak en een communicatiebureau die het oplaadpunt en de bijhorende parkeerplaats willen delen.
Oplaadpunten als paddestoelen.Elektrisch rijden wordt steeds populairder, het wordt ook gestimuleerd door subsidies van de overheid. In  veel steden schieten de oplaadpunten als paddestoelen uit de grond. In Breda is echter nog geen plaats in het centrum waar autobezitters hun accu's kunnen opladen
Beter nadenken.De bewoners van de Baronielaan stellen dat de meeste mensen nog in een gewone auto rijden en dat de gemeente Breda beter moet nadenken over de plaatsing van zo'n oplaadpunt. Woensdag 14 november komt er een hoorzitting waar voor en tegenstanders hun argumenten kunnen uiten.
Wachten op privacy instellingen...