Roosendaalse commando´s 'ontgoocheld' over discussie 'foute motorclub'

9 november 2012 om 13:30
nl
Militairen van het Korps Commandotroepen in Roosendaal die lid zijn van motorclub Demons MC, zijn 'ontgoocheld over de wijze waarop Defensie hun loyaliteit en integriteit zonder enig fundament ter discussie stelt'. Dat heeft advocaat Michael Ruperti vrijdag gezegd namens de meermalen onderscheiden elitemilitairen.
Geschreven door

Vorige week werd bekend dat het ministerie in kaart brengt of een groep van twintig militairen banden hebben met criminele motorclubs en en of daar iets aan gedaan moet worden.
"De commando's betreuren het dat het ministerie deze zeer ervaren en veelvuldig onderscheiden militairen wegzet als outlawbikers. Hiermee wekt Defensie de indruk dat ze zich buiten de wet zouden stellen'', aldus Ruperti.
Geen strafbladVolgens de advocaat hebben de Demons over wie het gaat, in sommige gevallen al tientallen jaren gediend in het leger bij de commando´s. Geen van de commando's die lid zijn van de Demons, heeft een strafblad, houdt Ruperti voor. "Het is ronduit opvallend te noemen dat de overheid twijfelt over de integriteit van deze commando's, omdat ze lid zouden zijn van de 1=Y-motorclubs.'' Die term wordt internationaal gebruikt voor motorbendes die in verband worden gebracht met criminaliteit.
De commando's weigeren hun lidmaatschap van de Demons MC op te zeggen. "Het lidmaatschap van een motorclub is volledig legaal en kan niet worden verboden.'' De advocaat zegt met de commando's te overwegen het ministerie van Defensie aansprakelijk te stellen wegens inbreuk op hun persoonlijke levenssfeer en de imagoschade die aan de betrokken commando's is toegebracht.
Rapport KLPDDe Demons hadden in Nederland oorspronkelijk twee afdelingen: in Stolwijk en in Raamsdonk. Volgens de website zijn die samengevoegd tot één chapter, gevestigd in Goes. Een deel van de afdeling in Stolwijk zou zijn opgegaan in Hell's Angels Gouda. In een dik rapport van het Korps landelijke politiediensten uit 2010 komen de Demons slechts een paar keer voor.
Volgens de website van de motorclub bestaat een groot deel van de leden van Demons MC uit ondernemers, hoge militairen, managers en mannen met leidinggevende posities in de samenleving.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.